Snel naar
Palliatieve en terminale zorg.
Wij zijn er ook in deze hectische tijd voor u.
Het doel van palliatieve zorg is om de kwaliteit van leven van deze cliënten te behouden en te verbeteren als dat mogelijk is. Palliatieve zorg gaat over lichamelijke, sociale, psychische en spirituele behoeften van cliënten. Ook het ondersteunen van naasten is een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg.
Palliatieve zorg
Palliatieve zorg bestaat uit:
- Lichamelijke zorg: zorg met als doel het verminderen van lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld pijn, misselijkheid en/of braken, vermoeidheid, benauwdheid, diarree.
- Psychologische zorg: hulp bij het verwerken van gevoelens zoals angst, somberheid en verdriet.
- Sociale zorg: hulp bij problemen met relaties en bij het verwerken van de verliezen die je ervaart op het gebied van onder andere werk, status of inkomen.
- Spirituele zorg: hulp bij levensvragen. Voorbeelden zijn: Hoe kijk ik tegen de dood aan? Waar kan ik troost, kracht en inspiratie uithalen?
Terminale zorg
Terminaal betekent letterlijk de laatste fase. Je bent dus in je laatste levensfase aanbeland. En je bent uitbehandeld. Dat betekent dat behandelen geen zin meer heeft of niet opweegt tegen de nadelen ervan.
Terminale thuiszorg is warme, persoonlijke verzorging die er helemaal op gericht is om rust en comfort te bieden in de laatste fase van uw leven. Waar kunt u zoal op rekenen als onze zorgverlener bij u thuis aanwezig is? Een aantal voorbeelden: Algehele verzorging op bed (ook helpen bij wisselligging) verzorging en verpleging, behandeling van pijn, jeuk, benauwdheid en andere klachten, controle van de gezondheid, hulp bij het oplossen van psychische en sociale problemen, aandacht voor zingeving en spiritualiteit, ondersteuning bij het afronden van het leven en het afscheid nemen.
Kosten en indicatie
Palliatieve zorg wordt vergoed uit de zorgverzekering, de Wet langdurige zorg (Wlz) en/of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit hangt af van of je een indicatie voor de Wet langdurige zorg hebt, of niet. Voor sommige zorg betaal je het eigen risico en/of een eigen bijdrage.
Terminale zorg wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van de situatie. Terminale zorg thuis wordt betaald uit de Wlz. Dit kan bij alle vormen (pgb, modulair pakket thuis of volledig pakket thuis).
Snel contact opnemen?
Heeft u advies of hulp nodig met het aanvragen van een indicatie of verpleegkundige zorg? U kunt ons bereiken op ons telefoonnummer 06 50244098 om een afspraak in te plannen.